Det begynner å bli lenge siden siste innlegg i bloggen, så jeg får prøve å huske hva som er gjort i disse snart 4 månedene.

Steinsettingen av og langs gangveien er ferdigstilt, med ett lite unntak, det er en åpning i kantsteinen på ca 10 cm som jeg må få kappet og lagt i. Bortsett fra denne er vi ganske godt fornøyde med resultatet. Neste år står ytterligere stier på planen, men disse vil bli belagt med singel, så det blir noe enklere å legge dem.

Oppfylling av jord i bedene langs veggen og i plenen blir også et prosjekt i 2010, orken strakk ikke til i år (og ikke været heller)

Vi fikk høstet inn brorparten av eplene og plommene og kokte syltetøy som også til dels har blitt fortært.

I drivhuset har jeg fått ryddet ut, og har satt inn et overvintringshus ( http://www.willabgarden.se/fullpost.asp?AvdID=186&ArtID=39340&page=1 ). Huset er samme type som de lette billighusene man får kjøpt diverse steder, men er kledd med bobleplast slik at det isolerer. Til oppvarming bruker jeg en 2000W vifteovn med termostat som er stilt slik at huset skal være frostfritt. Med de bordene jeg har i drivhuset blir det litt trangt å komme inn, men det går på et vis smiley

Siste aktivitet i hagen var å få opp lys i grantreet forrige søndag. Å balansere helt i toppen på en skjøtestige og klamre seg fast til toppen av en gran mens jeg prøver å få lagt lysene i en pen spiral rundt treet nedover kan ha sine sider, særlig når jeg plutselig oppdager at jeg har bommet på stammensmiley, men det gikk da på et vis. Kanskje ikke det helt vakreste på nært hold, men på litt avstand ser det fint ut, tror jeg. De to kjegleeinerne foran huset var nok i så måte enklere å få kledd, med en makshøyde på rundt to meter. Dermed gikk det greit uten stige.

Ellers er ikke aktiviteten på hagefronten på topp om dagen. Jeg har et pågående prosjekt med innredning av et arbeids-/planterom i den ene kjellerboden, men det får vi se om kommer så langt at jeg kan bruke det til våren når jeg skal i gang med såingen.